Na een proefperiode van één maand zijn de zusters Teodora-Ioana en Diana-Andreea Teodoru, die verblijven in Herentals, geselecteerd om te starten op de Topsportschool van de Gymnastiek Federatie Vlaanderen in Gent. De Gymfed en het BOIC gaan snel werk maken van hun nationalisatie, zodat ze als Belg kunnen aantreden op nationale en Internationale wedstrijden.

Enkele maanden geleden namen de ouders van de twee zussen contact op met Corpus Sanum- trainster Larisa Apostol om een overstap naar België te maken. Het gezin woont in Bacau en hun 2 dochters trainden reeds in een Topsportschool. De oudste Diana-Andreea (16 jaar) verbleef in het centrum Izvorani (Boekarest) van het Nationaal seniorenteam. De jongste Teodora-Ioana (11 jaar) werd vorig seizoen Roemeens kampioene in haar categorie en trainde in het juniorenteam van SCM in Bacau. Door omstandigheden en onhoudbare situaties in Roemenië besloten de ouders om in België hun kans te wagen.

De twee topgymnasten en hun mama Gabi verblijven voorlopig bij het gastvrije echtpaar Mike Van Tendeloo en Larisa Apostol in Herentals, terwijl vader Teodoru voor zijn werk terug naar Roemenië is vertrokken. Mevrouw Teodoru heeft een universitair diploma en spreekt naast Roemeens ook vlot Frans en Engels. Ze is aan een spoedcursus Nederlands bezig en op zoek naar een baan. De gymnasten zijn aangesloten bij Corpus Sanum en zullen volgend seizoen de Herentalse kleuren verdedigen. Tijdens de week trainen ze in Gent, maar in het weekend in de turnzaal Vossenberg met trainers Larisa en Rudi.

Het nieuwe turnseizoen start van Corpus Sanum start in de 2de week van september, maar de wedstrijdploegen zijn al volop bezig. Elke groep heeft trouwens al een stage achter de rug. Zo ging de keurploeg meisjes naar Oud -Turnhout, een aantal Tumblers naar Kalmthout en Merksem en de Trampolineploeg had een stage in Sines Portugal.

Wie meer informatie wil over Corpus Sanum en over het uurrooster kan terecht op de website www.corpussanumherentals.be of een mailtje sturen naar corpus.sanum@telenet.be. Op de foto herkent u het echtpaar Van Tendeloo-Apostol samen met de zussen Teodoru en hun mama Gabi.